"Ya Allah, sesungguhnya aku memohon daripada Engkau ilmu yang bermanfaat, rezeki yang baik dan amalan yang diterima"

Saturday, July 30, 2011

Kelako plok...

Bleh plak tukar2 bas... Haih!!!

Tension!!! Dahlah takmo hantar ke Seremban, bleh plak tinggalkan kat Kajang. Haih!!!

 
¤ Nora ¤

Friday, July 29, 2011

Sukahati?

Entah! Terlalu banyak kemungkinan...

 
¤ Nora ¤

Monday, July 25, 2011

Buah Salak

Manis tp tidak fresh...

 
¤ Nora ¤

Obess sungguh nih!

 
¤ Nora ¤

Sunday, July 24, 2011

Makin jem jadinya...

Jalan from KMN-KT dah tutup to make way for the new bridge.

Kena kongsi jalan from KMN-KTN, sabo ajer laaaa
 
¤ Nora ¤

Thursday, July 21, 2011

Alhamdulillah, selamat sampai...

Katanya 10 mins... Tapi smpainya 33mins. Haih!

Guess we are ok for now, thanks to Mama...

 
¤ Nora ¤

Terlepas smpai Bank Negara plak ;P

 
¤ Nora ¤

BtCvs-Putra-SBN

 
¤ Nora ¤

On my way...

Hopefully after last night disaster, things will be resolved, once and for all...

 
¤ Nora ¤

Dari Shah Alam

Pepagi ard 2am boleh terus balik Seremban tp tak boleh jumpa aku kat Gombak.

Kalau tahu macam ni, takkannya aku SMS/called.

 
¤ Nora ¤

Monday, July 18, 2011

Wednesday, July 13, 2011

Sampai tido sudah...

Ummienya masih belum sampai... Haih! Aku sudah ngantuk! Besok masih bekerja. Banyak proposal kena siapkan. Baju pun masih belum siap...

 
¤ Nora ¤
Dalam kertas2 itu, akhirnya bau aku sama seperti tahun2 yg sudah...

Suka!



Tuesday, July 12, 2011

Sampai sudah...

Buat kami 3 beradik...






"Cik Da, Nok Tiga Ringgit Cik Da

Just now.

Kesian? Memang. Tak sampai hati? Hmmmm... Kalau tetiap bulan jadinya, cemana? Nenda mmg hadapi situasi begini tetiap hari dimasa tertentu.

Kerana bapanya tidak kelaut for awhile, jadinya basic sahaja yg diperolehi...


 
¤ Nora ¤

Sunday, July 10, 2011

First time No. 1 bilamana pergi bank.

Gini rupanya perasaan being the first to the counter. Kejap ajer settle, tak sampai 5 mins ;)

 
¤ Nora ¤

Saturday, July 9, 2011

Work in progress

The pink flowers are much more time consuming compare to the fringy ones... Nevertheless, can't wait to see the end product ;)

 
¤ Nora ¤

Friday, July 8, 2011

Muhasabah Diri #1

Rasulullah s.a.w berpesan kepada Aisyah r.a  : "Ya Aisyah, jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara iaitu :

1. Sebelum khatam Al-Quran,
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,
3. Sebelum para muslim meredhai kamu,
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah."

Bertanya Aisyah r.a : "Ya Rasulullah, bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?"

Rasulullah s.a.w tersenyum dan bersabda : 

1. "Jika engkau tidur, bacalah Al-Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al-Quran",
2. "Bacalah selawat untuk-Ku dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat",
3. "Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhai kamu",
4. "Dan, perbanyakkan bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka seakan-akan kamu telah melaksanakan ibadah haij dan umrah".

Red Prawn Candy

Dah lama tak makan gula-gula ni.

Dedulu lain packagingnya. Dedulu bila bukak plastic tu, akan ada plastik yang eventually akan cair di mulut. Best... Really intriguing...

It yg paling syoknyaaa gula2 ni dulu (tho' of course isinya mmg sedappppp)

 
¤ Nora ¤

Another typography. An "N"

I LOVE doing these.

Memang sangat mengujakan bilamana memikirkan cara untuk mengisi segala ruang didalam huruf. The hard part is framing OR lining the alphabet. I NEVER master (yet) to make the Line really straight and precise. Maybe I'll never get it but I'll just think of something to make it works!

I LOVE quilling but I just do not wanna DO cards and instead I love Frame and it seems just natural to just quilling on the frame.

I was thinking of making my own wood frame but in doing tht buying few thingy is needed. So for now, I'll just be satisfy with what I have.

Hopefully I could fine the easiest and of course cheapest way to make wood frame for my quilling ;)

 
¤ Nora ¤

Trying my hand on the 3D petals

Nak quill this petals sebenarnya memang tak susah tapi to get the same and precise curve and sizes agak sedikit leceh disitu.

Nasiblah ada Circle ruler yg sememangnya banyak membantu.

 
¤ Nora ¤

Thursday, July 7, 2011

Shredding and organising my quilling papers

And I have 10 more packets of quilling papers that I bought online...

Still, I need light purple or velvet as I am running low of them.

 
¤ Nora ¤

Nowadays i've been looking for inspiration all around...

This is cute!!!
 
¤ Nora ¤